כבוש כמבושל – כלים בכיור

שאלה:

אתמול נפלה גבינה צהובה לתוך כיור בשרי והוצאתי את זה מיד, היום (אחרי 24 שעות) ראיתי שנשאר שמה עדיין חתיכה גדולה של הגבינה צהובה וזה היה דבוק לצלחת בשרית בתוך קערה בשרית שהיה מלא עם מים, בתוך הקערה היה ג"כ עוד סיר.
מה הדין עם
א. הצלחת שהיה דבוק לגבינה וגם כבוש בתוך המים?
ב. הקערה שגבינה היה כבוש בו?
ג. הסיר ושאר דברים שהיו ג"כ כבוש בקערה בו זמנית ביחד עם הגבינה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אין במים פי שישים מהגבינה, יש כאן חשש כבוש כמבושל ויש להכשיר את הכלים שהיו כבושים עמה.

מקורות:

ראה ש"ך וט"ז תחילת סי' קה.