התרת נדרים / אני דתיה!

שאלה:

שלום, אשמח לקבל את
עצתכם בנושא הבא.
אינני בחורה דתיה אך אני אוהבת את ה׳ ומקפידה על ״מודה אני״ כמעט כל בוקר.

בשעת פחד ולחץ בעת טיסה, הייתי מאוד צעירה, ופחדתי מטיסות נדרתי נדר שאם הטיסה תסתיים בשלום אני כל יום אקפיד להגיד תהילים של אותו יום. אני משתדלת ואומרת אך ישנם ימים בודדים שלט מתאפשרים לי לכן רציתי לשאול כיצד ניתן להתיר את הנדר על מנת שאוכל להגיד בכל עת שיתאפשר ולא מתוך פחד.
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא עוסקים בהתרת נדרים, כיון שלזה יש לבוא פיזית לפני הרבנים המתירים ולא בקשר אינטרנטי, תפני לרב בית הכנסת המקומי וכדומה ותבקשי שיסייע לך.

לעצם הגדרתך את עצמך, תרשי לי "להתרעם קצת"… את מכירה את ה' ואת מציאותו, את אוהבת אותו, וגם מאמינה בתורתו, שהרי את חוששת מנדרים, אז מה הכוונה "אני לא דתיה"? למה את לא דתיה? להיות דתי או לא דתי זה לא משהו שבבחירה אישית, זו חובה, חובה שהיא זכות כמובן, יעוד אלוקי שהוא תכלית כל הקיום שלנו, והוא מביא אותנו לאושר וסיפוק בעולם הזה וחיי נצח בעולם הבא וכו' וכו', אבל זו חובה גמורה… אז אנא, היי יהודיה גאה, קיימי הרימי את הלפיד שנמסר לנו מדור דור כבר 3500 שנה, ורוצי איתו הלאה! המשיכי להאיר את העולם כולו ואת חייך שלך באור התורה והמצוות, ועשי רק טוב!

בהצלחה רבה מאוד!