גנבת דעת בפרסום מחירי הדירה

שאלה:

שלום וברכה
בסמוך עלי גר יהודי שמוכר את הדירתו בתחילה הוא פרסם מחיר לדירה וכשהגיע קונה והיה מוכן לשלם את המחיר המוכר אמר לו להמתין כי אולי ישלמו לו יותר בנתים הוא פרסם שוב את הדירה ומצא קונה נוסף שהסכים לתת את הסכום ואז שוב אמר לו להמתין כי אולי ישלמו לו יותר וכך חזר על עצמו מספר פעמים האם יש בכך גניבת הדעת או מכיון שמחיר הדירות עולה בתמידות וגם מכיון שבמכירת דירה כמעט תמיד יש משא ומתן אין בכך גניבת הדעת?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אדם מפרסם דירה במחיר מסוים ואין כוונתו למכור במחיר זה אלא דורש מחיר גבוה יותר, הרי זה גנבת דעת. נכון שאם המחיר התייקר מותר לו להעלות את המחיר משום שהתברר שהמחיר שפרסם הוא בטעות, אבל אם הוא עושה כן בכוונתה תחילה שלא מעוניין למכור במחיר שמפרסם ורוצה מחיר גבוה, הרי זה גנבת דעת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הנקודה היא שהוא כן רוצה למכור מצד אחד אלא שהוא רוצה למכור במחיר גבוה ולכן הוא אומר לקונים שהוא רוצה לבדוק אולי יקבל מחיר גבוה יותר אם יקבל ימכור בגבוה ואם לא ימכור במחיר שפרסם

  2. אסור לפרסם מחיר ולומר ללקוחות שימתינו ורוצה מחיר גבוה, וזה גנבת דעת שמראה שרוצה מחיר מסוים ואח"כ מחפש קונים שיסכימו לתת מחיר גבוה יותר.