תשמיש בזמן נידה

שאלה:

שלום וברכה
אני ואשתי נשואים 8 חודשים.
אני משרת בצבא בקבע.
לא לוקחים גלולות וכו..
המחזור של אשתי לא קבוע ולפעמים מאחר בשבועיים ולכן אין לנו עונת פרישה.
לצערי קרה מקרה שקיימנו תשמיש בבוקר לאחר שבלילה לפני היא הייתה טהורה ובוודאות לא הגיע לה הווסת.
בבוקר לאחר סיום התשמיש ראיתי דם עליה ועלי. לאחר שבדקנו גם את הפיגמה שלה גילינו שגם עליה היה דם עוד לפני שקיימנו תשמיש. ויוצא שבעוונותינו קיימנו יחסים בזמן נידה.
רציתי לשאול מה היחס לזה בהלכה? האם אנחנו רשלנים שלא בדקנו לפני והיינו צריכים לבדוק? האם זה שוגג פשיעה או אונס? וכיצד ניתן לכפר על זה?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב לדעת, שגם כאשר המחזור אינו קבוע יש עונת פרישה! ואדרבה, יש כמה עונות, יש לפרוש תמיד ביום השלושים לראייה קודמת, ביום ההפלגה לראייה קודמת, כלומר שאם היה הפרש של 28 יום בין הראיות אז ביום ה28 באותה עונה שראתה יום או לילה, יש  לפרוש, וגם תאריך בחודש ובאותה עונה שראתה וכאמור. יש בענין זה פרטים שונים שכדאי ללמוד.

אם זה לא היה באחד מימי הפרישה הללו זה נחשב אונס ולא צריך כפרה, אם זה היה באחד מהזמנים הללו זה באמת מצריך חשיבה מחודשת. אני בטוח שאתם רוצים רק טוב, תלמדו היטב את כללי הפרישה ובעזרת ה' מכאן ולהבא הכל יהיה טוב.

בשורות טובות.