שטיפת כלים ליד כלים אחרים

שאלה:

שלום,
אני גר בדירה עם עוד אנשים וליד הכיור משני הצדדים יש מעמדי כלים ששמים כלים לייבוש. אחד הוא חלבי ואחד הוא בשרי. במעמדי כלים יש תמיד כל מיני כלים שמתייבשים להם. השאלה אם מישהו שוטף כלים בכיור ומטבע הדברים לפעמים "עפים" כל מיני חלקיקים תוך כדי השטיפה לכלים שעל המעמדי כלים, האם יש לחשוש למשהו או שהכל בסדר? תודה

תשובה:

צריך להזהר שלא יעוף משהו חלבי על כלי בשרי וישאר שם ויאכלו עם זה בשר, אבל בוא נאמר שזה קצת נדיר…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    נניח היום שטפתי סיר גדול שהכנתי בו תבשיל בשרי. ואחרי שסיבנתי אותו אז העברתי אותו תחת הברז ואז עפו כל מיני ניצוצות של סבון כאלו לכל עבר וגם על הכלים שעל השיש. השאלה אם זה בסדר? לנקות את כל הכלים שעל השיש זה סיפור. תודה רבה