ספרים עם ספק פירוש נוצרי

שאלה:

שלום רב,

ספרים כלהלן נדרשים להגנז? אם אין אפשרות טכנית לגניזה או שריפה (בחו"ל) האם מותר לבחור בין גריסה לזריקה לפח לפי נוחות הביצוע?

ספר א. תנ"ך בתרגום נוצרי (בלא העברית) שהודפס עם ספרם, הופרד ממנו ונכרך מחדש לבדו.
ספר ב. פירוש נוצרי לציורים בנושא לוחות הברית והדברות. הציורים ע"י יהודי (מודפס ולא מקור; אין ידוע אם היהודי היה דתי; הספר כולל ציורים+פירוש).

תודה מראש.

תשובה:

השאלה נענתה בערב פסח.

התנ"ך חייב גניזה כיון שנעשה בדפוס ולדעת הרבה פוסקים בדפוס אין לזה דין של ספר שכתבו מין ישרף.

ציורים בלבד עם פירוש נוצרי לא חייב גניזה.