ניכוי בדמי שכירות עקב נזילה במושכר

שאלה:

המשכיר בית לחבירו ונוצרה רטיבות מהשכנים האם יכול השוכר להפחית מדמי השכירות יש לציין כי התיקון יכול להיעשות רק אצל השכנים והמשכיר אינו מתחמק כלל ועושה הכל כדי שהשכנים יקחו אחריות

תשובה:

שלום וברכה,

קלקול במושכר כאשר ניתן לדור בדירה בדוחק והמשכיר מטפל בדירה ולא מזניח את הקלקול, חייב השוכר לשלם תשלום מלא ולא יכול להפחית מדמי השכירות. ולכן רטיבות בדירה כשיכל השוכר להמשיך לדור ולא יצא מהבית, חייב השוכר לשלם תשלום מלא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.