לקח מחנות ולא זוכר אם שילם

שאלה:

היי הרב יש לי שאלה :אני עובדת במכולת ולפעמיים אני לוקחת דברים לנשנש בעבודה ושמה בצד או לפעמיים משלמת יום ‏למחרת עכשיו הבעיה היא שאני מפחדת שאולי פיספסתי דברים שלא שלמתי ‏עליהם אם קרה דבר כזה ואני לא זוכרת איך אוכל לכפר על ‏עוון הגזל הזה באמת .?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא ידוע זכור לך שלקחת ולא שילמת אינך צריכה לשלם. אם את יודעת שלקחת ולא שילמת ואת מסתפקת האם פרעת את החוב, חייבים לשלם.

חשוב מאוד שמכאן ולהבא לא לקחת מבלי לשלם מיד או לרשום את מה שלקחת כדי לשלם בהמשך.

בהצלחה.

מקורות:

אם יש לא זכור שיש חוב הרי זה כאיני יודע אם התחייבתי ואין התובע טוען ברי שאין חיוב אפילו לצי"ש. ואם יודע שחייב ולא יודע אם שילם הרי זה כאיני יודע אם פרעתי שחייב לשלם.