לקחת קרשים מערימה של קרשים עבור מדורת ל"ג בעומר

שאלה:

שלום וברכה לרב, לפני כשלושה ימים אני וחברי אספנו קרשים.
במהלך החיפושים ראינו ערמה ענקית של זבל וחלזונות וענפי עץ רבים (כנראה מעץ כרות) ובתוכם ערמת פלטות מלוכלכות מעץ (אחד על השניה), חשוב לציין כי הערמה הייתה ממוקמת כ-10 מטרים מבית קרקע שידענו שעוברים בו שיפוצים, ולכן הסקנו כי כנראה כל האשפה והקרשים השבורים וכן גם הפלטות כולם הפקר וכנראה גם גזם.
* הייתה ערמה סמוכה יותר לבית בה לא נגענו היות והיה ברור כי הקרשים היו חדשים ומסודרים בצורה מאורגנת (ולא מפוזרת כמו הערמה הרחוקה).
לאחר כמה ימים כשחזרנו לאותו מקום ראינו בחור שצעק עלינו כי הערמה היא שלו וכי כל פלטה עולה מחיר מסויים.
שאלנו אותו האם להחזיר?
אך בסופו של דבר הוא הסכים אך הזהיר כי בפעם הבאה לקחת לאחר רשותו בלבד.
אז עלתה בקרב הנוכחים שאלה האם היה עלינו לבקש ממנו רשות בפעם הראשונה או היות והערמה הייתה רחוקה מהערמה המסודרת והנקיה,
והיה בה המון קרשים שבורים ועצים כרותים ביחד עם צמחים תלושים לא היה עלינו שום חיוב לבקש רשות מאותו אדם?
אגב באותה הערמה היו את הפלטות שלקחנו שהם היו אחת על השניה בצורה מסודרת יחסית אך הן היו נמצאות עמוק בתוך הערמה המלוכלכת ומלאות בחרקים.
מחילה על אורך השאלה, ותודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

לכתחילה לא היה לכם לקחת את העצים מאחר ויש בית סמוך שעורכים שם שיפוצים ויש הסתברות שהקרשים המונחים שם הם של הקבלן שמשפץ. בדיעבד שלקחתם והקבלן מחל לכם אתם לא צריכים להשיב.

בהצלחה.