הדברת חרקים בדירה שכורה

שאלה:

לפני כחודש נכנסו דיירים בשעה טובה לביתי החדש בחריש – מדובר בדירת גן. קיבלתי טלפון מהם הבוקר שיש בעיה של חרקים כגון נדלים שנכנסים לבית מהגינה או מבחוץ והיא שאלה אותי האם חובת ההדברה מצד התשלום חלה עליהם או עלי. מפנה את השאלה אליכם? בתודה [אשמח כמובן גם למראי מקום]

תשובה:

שלום וברכה,

מכת עכברים או מכת חרקים שהגיעה לדירה, ולא ניתן לדור בדירה, חייב המשכיר לשלם על הוצאות ההדברה. במקרה שיש חרקים מועטים וניתן לדור שם בדוחק, והשוכר מעוניין להדביר את הבית, לא יוכל לחייב את המשכיר בהוצאות.

במקרה שלכם צריך לבדוק אם מדובר במעט חרקים – שאז השוכר ישלם על ההדברה. או במכת חרקים חזקה שלא ניתן לגור בדירה – שחייב המשכיר בהוצאות ההדברה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיד שמבואר שכל דבר שהוא כלל גדול בעיקר ישיבת הבתים וצריך מעשה אומן – חייב המשכיר לעשותו. ולכן במכת עכברים, או מכת חרקים חזקה שלא ניתן לדור כך בבית חייב המשכיר. אך כאשר ניתן לדור בבית, אינו נכלל בכלל גדול בעיקר ישיבת הבתים, ואין חובה על משכיר.