קציצת ציפורניים לאם דמנטית על ידי הבן

שאלה:

שלום רב,
אימי חולה סיעודית במצב קשה ל"ע. בעבר, כשהיא עוד היתה צלולה בדעתה, המטפלת שלה היתה לוקחת אותה לפדיקוריסטית לטיפול לציפורני הרגליים. במשך הזמן, עקב הידרדרות במצבה המנטלי, לא ניתן עוד לבצע את קציצת הציפורניים ע"י בעלת מקצוע , המטפלת לא מעוניינת לבצע זאת ואני היחיד שיכול לבצע את העבודה. התהליך מלווה בהתנגדויות מצידה
( עקב המחלה) אך במשך הזמן זה נרגע והיום היא היתה יחסית רגועה. הבעיה שבטעות ירד לה דם מהציפורן והבנתי שכרגע אני בבעיה הלכתית. האם זה נכון שהמוריד לאביו ולאמו דם חייב מיתה? מה הדין שלי? אני מודאג
מצד שני, אין מי שיעשה את העבודה…. תודה רבה.

תשובה:

כיון שהמטרה היא לטובתה ולא הכאה חלילה ובדרך כלל לא אמור לצאת דם, ואין מישהו אחר, אז אין ברירה וזה מצויין, תמשיך כך, רק בעדינות עד כמה שאפשר.

תזכה למצוות.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

תגובה 1