מנחה ברגע האחרון

שאלה:

ע”פ דברי הגמ’ שבמערבא לייטי אמאן דמתפלל עם דמדומי חמה וכי לא עדיף להתפלל ביחידות מאשר תפילה בעשר דקות אחרונות לפני השקיעה?

תשובה:

עשר דקות לפני השקיעה זה לא ממש דמדומי חמה, כמו כן יש לך תמיד את הצירוף שזה לפי שיטת הגאונים ויש מקילים יותר. אם היה לי מנין מסודר בשעה זו לא הייתי מתפלל ביחידות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הרי הסיבה שם היתה ”שמא תטרף השעה” לכאורה זה קיים גם כאן. כשאנחנו סוברים שיש לסיים לפני השקיעה הרי שהחשש קיים גם כאן. מעבר לכך הרי רוב המניינים הללו גולשים לאחרי שקיעה שזה כבר בעיה נוספת.