מחיצה באמצע בית הכנסת – האם מצטרפים למנין?

שאלה:

שלום
לפני שנים רבות היה צורך להרחיב את בית הכנסת. כיום התוספת מהווה כרבע מבית הכנסת. בתפר המחבר את שני החלקים ישנה קורת בטון צמודה לתקרה. רוחבה מהתקרה ומטה כ 50 ס"מ. מתחת לקורה ישנם 5 קשתות שדרכם עוברים מצד לצד. כיום, בימות החול יש מעט מתפללים. ובמיוחד במנחה וערבית יש לפעמים פחות ממניין בכל צד. לדוגמא 7 במבנה הישן ועוד 5 במבנה החדש. האם מצטרפים למניין באופן כזה?
בית הכנסת ספרדי בני עדות המזרח.

תשובה:

לכאורה הקשתות הללו אם הן עשויות רק להחזיק את התקרה, זו לא מחיצה, אבל אם הן עשויות לחצוץ בין שני המקומות, הרי זו מחיצה ויש להקפיד שיהיו עשרה במקום אחד.

מקורות:

ראה שו"ע ומשנה ברורה בסי' נה סעי' טז-יט, כל פרטי דין זה.