יודע שיפסיד יום אחד בספירת העומר

שאלה:

אדם שנקבע לו ניתוח בימי ספירת העומר כאשר הניתוח הוא בהרדמה מלאה למשך יום שלם האם יכול להתחיל לספור או שמא מחמת אותו ניתוח לא יוכל לספור ספירה שלימה ולכן לא יתחיל?
שאלה שניה. מי שהתחיל לספור ומחמת אונס כל שהוא שכח לספור יום אחד אחד וגם לא נזכר ביום האם הברכות שבירך עד עתה הן ברכות לבטלה?

תשובה:

שלום,
השאלה ידועה ואני מניח שכבר נתקלת בדברי הפוסקים בזה, יצויין שבדרך כלל זה לא מצוי, רק בניתוח מאוד מורכב שאדם יהיה בהרדמה 24 שעות. להלכה: בשו"ת אור לציון ח"א סי' לו כתב שאין לחשוש לברכה לבטלה, ובודאי סופר בברכה עד אותו היום, כיון שעתה הוא עדיין מחוייב, לאחר מכן כמובן יספור ללא ברכה. וכן הובא בהליכות שלמה פרק יא סעיף ט מדברי הגרש"ז אויערבך, וכן דעת הגרי"ש אלישיב בקובץ תשובות ח"ג סי' פג, וכן הורה הגר"ש וואזנר בקובץ מבית לוי ח"ג עמ' לו. והובאו הדברים במשנה ברורה מהדו' דירשו.