איך לא נחלשים מהמלעיגים עלינו?

שאלה:

שלום אני רוצה לספר על עצמי קצת. אני גדלתי במשפחה שלא כלכך חזקה בדת ואני בשנים האחרונות מתחזק. ואח שלי חילוני גמור.
ובזמן האחרון הוא רואה שאני מתחזק והוא יורד עליי ועל כל חטא קטן שאני עושה נגיד הייתי בשירותים ושכחתי לברך אשר יצר או אחרי ארוחה שכחתי לברך ברכת המזון. ונגיד שאני מניח תפילין הוא צוחק עליי. הוא יורד עלי ואומר איזה מין דתי אתה תוריד את הכיפה..
וגם הוא מאוד יורד על הספר התורה ואומר שזה שקר וכל זה.
השאלה שלי איך לא להתרגש מזה ולא להתקרר כי הדבר הזה מאוד מקרר אותי ואני לא יודע מה לעשות במצבים כאלו..

תשובה:

שלום ידידי, אני רוצה לספר לך קצת על פסיכולוגיה… אתה יודע למה אחיך יורד עליך? כי זה מכרסם לו מבפנים!!! בתוך ליבו הוא תוהה אולי אתה צודק!!! הוא לא מסוגל להודות בכך, אבל הוא מרגיש שמשהו בדרכו לא נכון. הוא מרגיש בושה ממך וקצת רגשי נחיתות, שאתה יש לך דרך סלולה, אתה מאמין בצדקת הדרך, אתה מחובר למשהו שורשי גדול, ובעיקר הוא יודע שאתה חושב שהוא חי חיי הבל וריק, וזה אוכל אותו!! אם תבין את זה, תבין שאתה בנקודת חוזק והוא בנקודת חולשה ולא להיפך, ממש ממש לא. אגב כולנו, כל הציבור הדתי חרדי בארץ סובל מהבעיה הזו… חלק גדול מהמלחמה נגד הדת שקיימת היום במדינה, נובעת מהדבר הזה. שמעתי את אחד הפוליטיקאים הבכירים בשמאל שאמר פעם: "לא יעלה על הדעת שאני נכנס לבית כנסת יהודי ואני מרגיש שם כמו ילד קטן שלא יודע אפילו איך והיכן לפתוח את הסידור! חייבים להמציא בית כנסת חדש שלא כולל את כל זה… זה מביך אותי כל פעם"… מדהים! הוא לא שם לב אפילו מה הוא אומר…

תחשוב על זה הרבה ותבין באיזה מקום אתה נמצא!

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כל הכבוד לך על התתחזקות. כמו שהרב כתב ואכתוב את זה בשתי מילים "הוא מקנא".
    כולם מקנים בבני תורה, בשומרי תורה ומצוות. יש לנו שמחת חיים, שלווה. ביטחון. אנחנו יודעים שיש מישהו מעלינו. שאנחנו מתקשרים אליך בתפילין, בברכות, מתקדשים.
    ורואים את זה עלינו. את האור.
    ופשוט מקנאים.
    עלה והצלח.

  2. אני לא מקבל את ה"אני לא דתי" הזה… כולנו יהודים שחייבים במצוות באותה מידה, הנושא של אמיתות התורה והאמונה היהודית הוא הנושא הכי מרכזי בחיים, אם זה נכון מי שלא בענין מפספס את חייו, ואם זה לא נכון, אז חבל על כל העמל המיותר, לכן חובה אנשית לכל אדם לבחון את הדברים בצורה מקצועית ובלתי משוחדת ולקבוע עמדה מחייבת! תפנה לאירגון ערכים שיתאימו לך סמינריון פתיחה מתאים, תשמע שאלות תשובות, תכיר אנשים שניתן לשאול אותם, ותעשה לעצמך את הבחינה המחוייבת הזו.. בהצלחה