לתרומות לחץ כאן

קמח שנטחן לפני/אחרי פסח

שאלה:

אנחנו מקפידים על קמח שנטחן אחרי הפסח. איך יודעים על קמח האם הוא נטחן בטחינה יבשה, שאז גם אם נטחן לפני- הוא בסדר לנו לאכילה לאחר שעבר עליו פסח, כי בטחינה יבשה מוקפד שלא יהיה מים…

תשובה:

מסתבר שאמור להיות כתוב על זה שהוא כך.

באופן כללי ההחמרה בקמח שנטחן אחרי פסח היא קצת חומרא רחוקה מידי, החיטה עוברת לתיתה מאוד מהירה שכמעט ואין סיכוי שתחמיץ, אז אינני אומר להשאיר לפסח, אבל לגבי קמח כזה שלא לסמוך על המכירה זה חומרא גדולה.

לאכול רק דבר שנאפה אחרי פסח זה הידור שיש בו טעם.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל