לתרומות לחץ כאן

טעם שביעית בכלים חייב ביעור?

שאלה:

האם בהגיע זמן הביעור של פירות שביעית יש להכשיר את הכלים? או ”לבער” בדרך כלשהי את הטעם הבלוע בהם? ובעצם גם באמצע שמיטה. אם אתמול בשלו לצורך העניין מרק ירקות ”אוצר ב”ד” ומחר רוצים לבשל דגים הרי שהדגים יהיה להם קדושת שביעית מהטעם הבלוע בכלים?

תשובה:

1. טעם הבלוע אינו חייב בביעור.

2. טעם שביעית אכן יש בו קדושה.

מקורות:

1. מדברי הר"ש סירלאו פרק ט הלכה ח נראה שהכלים חייבים הגעלה, אולם כבר הוכיחו האחרונים שאין הדין כן, ראה קהילות יעקב סי' כג, מנחת שלמה סי' נא אות יט, חוט שני פרק ז הלכה ו ס"ק ט, והטעם משום שזה כבר נחשב מבואר, וראה מה שדנו בזה שם על פי דברי הרמב"ם שביעית פרק ז הלכה ו לגבי חבית שיש בה כמה מינים והתחילו לאכול ממנה.

2. ראה שביעית פרק ז משנה ו, וברמב"ם מאכלות אסורות פרק טו הלכה ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה שאומר שגם אם בביעור הוא לא חייב בהגיע זמן הביעור אבל לאחר שמסתיימת השנה יצטרך להכשיר את הבית שלא ”יסחוב” איתו את קדושת שביעית לכל ששת השנים הבאות. וכן בשמיטה עצמה אם ירצה להכין מאכלים ללא קדושת שביעית.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל