חמאה שנגעה בחמץ שעבר עליו הפסח

שאלה:

שלום רב,
אני חי במקום שבו שבמהלך הפסח לא נמכר כל החמץ, כי לא כל הבית הולך בדיוק לפי המסורת. מכרתי את מרבית הדברים כפי שנהוג אך כן נשאר לחם בבית כי אני לא חי לבדי ולא יכול לעשות מה שאני רוצה, אבל לא ניגע בזה כרגע. הלחם שהיה בבית לא נאכל בזמן הפסח על ידי מרבית בני המשפחה, ברור לי שזה חמץ שעבר עליו הפסח ואין לאכול זאת. אבל השאלה שלי היא כזאת, יש לי חמאה ואם לאחר הפסח השתמשו בחלק ממנה כדי למרוח על הלחם שהיה בבית בזמן הפסח לחם והסכין נגעה בחמאה וגם בלחם, האם מותר לי להשתמש בחמאה הזאת? היא כשרה לפסח והיא לא חמץ גמור אם זה רלוונטי? מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

תשובה:

אם אתה לא רואה באופן ברור חתיכת לחם על החמאה אפשר לאכול בלי לחשוש כלל, ואם אתה ממש רואה שם לחם דבוק, תסיר אותו…

ערב טוב.