השלמת קריאת התורה בחו"ל רק במטות מסעי – מדוע?

שאלה:

שלום וברכה
השבת שעברה היה פרשת אחרי מות בחו"ל ובארץ ישראל יהיה קדושים ונהיה בע"ה באותה פרשה עם אחינו שבארץ ישראל בפרשת מסעי שאז בארץ יהיה מסעי ואצלנו בחו"ל מטות מסעי יהיו מחוברות.
למה לנו לחכות עד מטו"מ כדי להיות באותה פרשה? למה לא היה יותר פשוט לחבר אצלינו בחו"ל אחרי מות קדושים ואז כבר השבת הבאה היינו באותה פרשה.
בברכה
א.א.

תשובה:

שלום וברכה

במהרי"ט ח"ב סי' ד מבאר שיש הקפדה לקרוא במדבר בשבת לפני שבועות, כדי לסיים קללות של בחוקותי קודם עצרת ולהפריד ביניהן לחג בשבת אחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה.
    אתם לא עונים על השאלה למה בחו׳׳ל לא מחברים אחרי מות קדושים ולא מפרידים מטות מסעי כמו בארץ. ובפרט שאנו מרויחים שכל בן חו׳׳ל שנוסע לארץ בתקופה הזאת לא יפסיד פרשה שקוראים בחו׳׳ל שאם השבת הזה בן חו׳׳ל בארץ כאן בחו׳׳ל זה פרשת קדושים ובארץ אמור נמצא שבן חו׳׳ל שיהיה בארץ שבת זו יפסיד לגמרי פרשת קדושים ואם יחזור שבת הבא לחו׳׳ל יקרא פעמיים פרשת אמור.
    בברכה