הנאה ממעשה שבת למי שנעשה בשבילו

שאלה:

שלום, מה דין מי שביקש מגוי שיכבס עבורו איזה בגד בסוף שבוע, במטרה שלא יכבס דווקא בשבת, והגוי נתן בשבת את הבגד ליהודי אחר לכבס עבור אותו יהודי, והיהודי הראשון שמע שנותן לו ולא מחה, כיוון שחשב שני דברים: א- שמותר לגוי לכבס עבורו בשבת, ב- שכיוון שעושה זאת היהודי האחר עבור אותו גוי, אין בזה איסור. תודה.

תשובה:

בודאי היתה עליו חובה למחות, אבל למעשה לאחר השבת למרות שנעשה הדבר בשבילו זה מותר בשימוש, ולא חששו לאסור למי שנעשה בשבילו כמו לו עצמו כפי שמצינו לענין מאכלות אסורות, כיון שבלאו הכי החמירו להמתין בכדי שיעשה.

מקורות:

מגן אברהם סי' שיח ס"ק ב ובמשנה ברורה שם.