גילוח העורף בספירת העומר

שאלה:

שלום וברכה
גיסי מתחזק במצוות אשר קיבל עליו כבר כמה שנים לקיים את מנהגי ספירת העומר וביניהם את עניין הגילוח בכללות
במקצועו הוא משמש כיועץ ביטוח עצמאי אשר מקיים פגישות רבות ומקפיד מאוד על הופעתו לטענתו הוא מרגיש מאוד לא בנוח מהצמיחה העודפת בעורף האם זה יכול להיחשב כמקום צער
ויוכל לגלח רק את מקום העורף

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה חושב שהוא מסוגל לעמוד בדינים הללו וזה לא יחליש אותו, תלמד אותו שאין להסתפר כרגע, ואין לו מה לחשוש, העולם היום לא כזה שכל כך מקפיד על הפועה אירופאית מכובדת… ל"ג בעומר כבר קרוב, עוד שבועיים וחצי, וכדאי להמתין.

ברכה והצלחה.