לתרומות לחץ כאן

תבניות חדשות – הכשרה?

שאלה:

שלום. קניתי תנור חדש עם תבניות אפייה בטכנולוגיית Cook-Pro עם טקסטורת חלת דבש למניעת הדבקות המזון ורשת כרום ניקל.
לי זה לא אומר כלום.
אבל השאלה אם יש צורך בהכשרה של התבניות? של הרשת?
האם ההכשרה יכולה להתבצע בתנור עצמו? והאם זה לא יגרום לבליעלה של חומר כלשהו בתנור ואז התנור יצטרך הכשרה?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין צורך בהכרשה לכלים חדשים, החומרים שיש בהם גם אם באו מן החי הם פגומים לגמרי, ובאופן כללי הם לא באים מן החי אלא מחומרים סינטטיים שונים. יש שהחמירו להגעיל את הסירים המבריקים, בעבר היהת לכך סיבה יותר היום פחות. מי שמחמיר תבוא עליו ברכה אבל אין חיוב מן הדין.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. אז אם אני רוצה להכשיר זה לשים בתנור את הרשת והתבנית החדשה בתנור החדשה להפעיל על החום הכי גבוה ל-30 דקות. וזהו? לא צריך יותר הכשר? וכן האם התנור לא צריך אחר כך הכשרה לבד? כמו כן האם יש הבדל אחרי ההכשרה אם לפתוח את הדלת מיד או להשאיר סגור?
    ב. החומרא הזו לא יכולה להזיק נכון?

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל