שכח יעלה ויבוא באמצע שמונה עשרה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
במידה ושכחתי לומר בתפילת מנחה יעלה ויבוא ונזכרתי אחרי המחזיר שכנתו לציון . כתוב בסידור לומר למדני חוקיך ואז לחזור לרצה… אמרתי למדני חוקיך בקול וחזרתי לרצה ..כך הייתי אמורה לעשות או לומר בלב ?או בסוף התפילה?
כלומר, האם האמירה למדני חוקיך בטמתע התפילה לא נחשבת הפסק?

תשובה:

הרעיון של האמירה למדני חוקיך, הוא כיון שיש פסוק שהנוסח שלו כך: "ברוך אתה ה' למדני חוקיך". לכן, אחרי שאמרת ברוך אתה ה' ואז נזכרת לפני שהמשכת, כדי שתוכלי לחזור לרצה, את מסיימת למדני חוקיך שזה פסוק וכך אין כאן הוצאת שם לבטלה וגם לא סיימת את הברכה ואת חוזרת. אבל אם כבר אמרת המחזיר שכינתו לציון ועוד לא התחלת מודים, לא אומרים מדני חוקיך! כי כבר המשכת, אלא אומרים יעלה ויבוא וממשיכים מודים [לא ותחזינה]. אם כבר היית באמצע מודים, יש לחזור לרצה.

ברכה והצלחה.