פתיחת שקית צלופן קטנה בשבת

שאלה:

האם מותר לפתוח בשבת שקית צלופן קטנה שנסגרה בסגירה של פס דבק
כדי להוציא ממנה שקדי מרק. (כל שקית צלופן באריזה זו מגיעה עם פס פלסטיק שמודבק על הדבק ואחרי שמכניסים לשקית שולפים את פס הפלסטיק מקפלים את החלק העליון של השקית והדבק שמתחת מאפשר את סגירת השקית).

תשובה:

כיון שזה מיועד לפתיחה מהירה, ונעשה לכתחילה באופן עראי ממש, אין כל בעיה לפתוח בשבת. בכלל אריזה של ניילום שהרגילות להריק את תכולתה מיד, מותר לפותחה בשבת [להזהר לא על אותיות].

מקורות:

ראה שש"כ פרק ט סעי' ד.