מציאת כסף

שאלה:

שלום וברכה. אני עובד בניקיון של חדרי שירותים כאשר באתי היום לנקות מצאתי מטבעות על השיש ליד הכיור מדובר במטבעות מפוזרים. ניראה שהניחו בכוונה כדי שאקח? מה הדין והאם זה שייך לי?

תשובה:

שלום וברכה,

מטבעות על השיש זה לא דרך נפילה אלא דרך הנחה, אדם הניח ושכח. והמקום בו נשכחו המעות נחשב סימן ולכן יש לפרסם על המציאה. מטבעות מפוזרים שמותר לקחת הכוונה שזה דרך נפילה, אבל מעות על שיש זה לא נופל מהכיס אלא הונח שם ונשכחו.

בהצלחה.