להעלים מהקונה על החלפת המנוע של הרכב

שאלה:

שלום הרב
ברצוני למכור את הרכב, לפני שרכשתי את הרכב נאמר לי שהוחלף מנוע , האם אני צריך להודיע למוכר שהוחלף מנוע ?

תשובה:

שלום וברכה,

אסור למכור מוצר ולהערים על הקונה ולהסתיר דברים שחשובים לקונה, ויש לדווח את האמת. ולכן אסור למכור רכב מבלי לדווח שהמנוע הוחלף. ואפילו אם לא מעלה במחיר אלא מוכר במחיר של רכב שהוחלף מנוע יש בדבר משום איסור גנבת דעת. ואם מעלה את המחיר ומוכר במחיר של רכב תקין, הרי זה גם גנבת דעת וגם איסור אונאה.

בהצלחה.