להלשין למשטרה עם מלמד שמכה את התלמידים

שאלה:

הים מותר להלשין למשטרה על מלמד שנותן מכות לתלמידים?

תשובה:

שלום וברכה,

מלמד שמכה את התלמידים יש להתרות בו תחילה או להודיע להנהלה על כך, ואם ימשיך במעשיו אז יהיה מותר להלשין עליו בשטרה, אבל אסור להלשין מיד ללא התראה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שפח סעיף יב לגבי עוסק בזיופים ומסכן את הרבים שיש להתרות בו תחילה. ולמרות שבשו"ע סימן שו סעיף ח מבואר שמלמד הוא מותרה ועומד, שם הכוונה שמותר לסלקו ללא התראה, אבל לגבי איסור מוסר יש להתרות בו תחילה.