טעות בחזרת הש"ץ

שאלה:

היום הש”ץ טעה בחזרה וחתם מקדש ישראל והזמנים. למעשה לא תקנו אותו והוא המשיך בסדר התפילה. מה היה צריך לעשות? והאם כעת צריך ללכת למניין אחר לשמוע שוב חזרה?

תשובה:

הש"ץ היה צריך שוב לחזור ולומר חזרת הש"ץ… ראה בהרחבה בסי' קכו כל הפרטים בזה. לאחר מעשה שלא עשה כך, אין חובה ללכת לשמוע בבית כנסת אחר, חזרת הש"ץ היא חובת ציבור ולא חובת יחיד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הש"ץ היה צריך לחזור לתחילת ברכת קדושת היום. אך מאד יתכן שבדיעבד אין להחזיר על טעות כזו. בזמן רבותינו הראשונים נהגו בכמה קהילות בארץ ישראל לחתום בר"ח מקדש ישראל והזמנים. נכון שאנו אין נוהגים כן, אלא לפי תלמודא דידן, אך בדיעבד אם המשיך רצה וכו', אולי יש מקום לומר שלא יחזור?