טבעת אישה על גבר

שאלה:

האם מותר לגבר לענוד טבעת שהייתה שייכת קודם לכן לאישה? האם זה משנה אם הטבעת נראית כמו טבעת גבר או לא?
תודה רבה

תשובה:

מה שזה היה שייך לאשה אינו רלוונטי, יש שאלה כללית על הטבעת אם יש בלבישתה משום לא ילבש גבר שמלת אשה, ובענין זה, ככל שזו טבעת נשית, ולדעתי כל טבעת נישואין היא טבעת נשית כיון שבדרך כלל נשים עונדות אותה, יש לחשוש בזה לאיסור לא ילבש, ואם היא באופן מובהק טבעת גברית – אין חשש. יש עוד חשש בענידת טבעת, שזה נראה שחלילה בני זוג אלו נהגו שלא כדין תחת החופה ולא הבינו שלפי דעת ישראל הבעל מקדש את אשתו בטבעת ולא להיפך, ואולי יש בזה סרך של חוסר קבלה של ההלכה היהודית בענין זה. לכן אינני רואה טעם בענידת טבעת נישואין לגבר, דבר שלא נשמע בעם היהודי מעולם.