המתנה לפי הרמ"א בין בשר לחלב

שאלה:

הרמ"א פסק כתוספות שאפשר רק להדיח את הפה, לברך ולנקות את הידיים בין בשר לחלב, אע"פ שגם הוא המליץ לשמור יותר ןאמר שזה המנהג.
למה בימינו לא הולכים כמוהו אע"פ שהוא נחשב פוסק להרבה נושאים הלכתיים אחרים?

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך. הרמ"א הביא את השיטות השונות ואחר כך כתב שהמנהג אצלם להמתין שעה אחת, וממילא גם לדבריו מבואר שהכל תלוי במנהג, וכיון שכבר נתייסד המנהג בכל תפוצות ישראל וכמו שמבואר בש"ך שם להמתין שש שעות כדעת השו"ע, בודאי גם הרמ"א מודה לזה, כפי שלדבריו המנהג מחייב בזה.