דגים ובשר על אותו הגריל

שאלה:

שלום רב וחודש טוב.
בעת הכנת בשרים 'על האש' (גריל המופעל על ידי פחמים או גז) אנו מניחים גם דגים עטופים בנייר כסף יחד על אותו הגריל עם הבשרים.
אשמח לבר שני עניינים בנושא:
1. האם מותר לעשות זאת, זה נחשב בישול של דגים ובשר יחד?
2. האם מי שאוכל את הדג העטוף בנייר כסף שנצלה יחד עם בשר (לעיתים אף צמוד אחד לשני, כך שדי בטוח שנכנסו אדים/עשן של הבשר לדג) בשרי?

שבוע טוב ובשורות טובות.

תשובה:

יש לדאוג שלא יכנסו אדים של בשר לדג, העשן אין בו משמעות מן הסתם. אם נכנסו אדים, אין צורך לחכות שש שעות אבל אסור לאכול עם חלב ממש. ובכלל אין לאכול דגים אלו עם חלב כיון שגם הרשת אינה נקייה.

מקורות:

ראה עוד כאן.