רפואה דחופה לתינוק בשבת

שאלה:

שלום הרב,
הבן שלי בן שנה וחצי ונעקץ ליד העין ע"י חרק.
במהלך השבת התנפח לו האיזור וגם העין.
לקחנו הילד לרופא גוי שאמר שהגענו בדקה ה90 לפני הצורך לפנות את הילד למיון בגלל הדלקת שיש באיזור .
הייתי צריך לקנות אנטיביוטיקה מסופר פארם.
הבעיה שהסופר פארם מחוץ לעיר .
יצאתי עם אשראי וקניתי .
וכשהייתי עם התרופות לא ידעתי מה לעשות איך ללכת ואיך להכנס לאיזור העיר.
בסוף נכנסתי. מה דעת הרב?

תשובה:

שלום וברכה

המצב שאתה מתאר נשמע כמו פיקוח נפש, בפרט שמדובר בעין שכתבו חכמים שהיא קשורה ללב, ובודאי יש להשיג את הרפואה שצריך, כמובן יש לנסות למעט באיסור, למשל יש גמחי"ם של תרופות, כמו כן ברור שיש לבקש מהרופא ואני בטוח שהוא מחוייב לתת במקרה כזה, עוד מנה שתפסיק עד מוצאי שבת ואז לקנות. אפשר גם להעזר בגוי לגבי לצאת מהעיר וכו'.

רפואה שלמה ושבוע טוב!