לא מסוגל שלא להסתפר בספירת העומר

שאלה:

תמיד שמרתי בספירת העומר על גילוח ותספורת, אני מרוקאי ומסתפר בל״ד לעומר

השנה אני לא מצליח לשלוט בעצמי, עברו רק 13 ימים ואני מרגיש שהחיים שלי מושפעים מזה וחושב כל זה כל היום
איך אוכל לשרוד עוד 20 ימים? מה יתן לי את הכוח להמשיך

תשובה:

שלום ידידי, הבעיה שאתה מעורר לדעתי עמוקה יותר ולא קשורה לשערות.. מה הבעיה בעצם? אתה אדם דתי ששומר בגאווה על מצוות הדת? נראה לי שיש כאן יותר קושי בתחום של הדימוי העצמי, הגאווה והשלמות הפנימית, אתה יותר מידי בוחן איך אתה נראה בעיני סביבתך וזה מעיק עליך. הייתי מציע לך לטפל בענין זה, קשה מאוד לחיות בתוך הכלא זה של הפחד והחרדה מהסביבה ויש כלים, אם לא תוכל לתרגל את זה בעצמך, אפשר להסתייע בקאוצ'ינג וכדומה… עכ"פ אל תוותר על העקרונות שלך, אדרבה, תשתמש בהן ככלי לעבוד על האישיות שלך.

בהצלחה רבה מאוד ושבת שלום.