לתרומות לחץ כאן

ברירת סולת בדיעבד

שאלה:

בספרים של הרב ויא כתוב פרוצדורה מאוד ארוכה לברירת הסולת, הנחה על משטח לבן, להמתין כל פעם לראות אם משהו זז, לברור במסננת של תבלינים, ועוד כל מיני דברים.
אשתי הכינה קישקע עם סולת לשבת, והיא אומרת שהיא בררה כל כוס (ביד) במשך 5 דקות, האם אפשר לסמוך על זה בדיעבד?

תשובה:

אפשר לסמוך.

כיון שלא מדובר ביותר מאשר מיעוט המצוי, הכלל הוא במיעוט המצוי שגם אם לא נברר כלל, אחרי שהתבשל אין חשש.

הצטרף לדיון

2 תגובות

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל