מוזיקה בחתונה בירושלים

שאלה:

שלום רב, ברצוני לשאול מה ההלכה לפי הפוסקים האשכנזיים בלבד, לגבי מוזיקה בחתונה שנערכת בירושלים…
אני יודע שמותר כלי אחד בלבד, אך יש לי 2 שאלות:
1. האם מותר להביא מערכת תופים קלאסית ורגילה ובנוסף לכך ם מערכת כלי הקשה (שזה גם סוג של תופים) מה שעושה את המוזיקה הרבה יותר משובחת מאשר תופים קלאסיים בלבד?
2. האם מותר להביא לחופה כינור? בריקודים יהיו תופים אבל אנחנו מעוניינים שבחופה יהיה כינור

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב ששני האופנים מותרים, בסך הכל זה כלי אחד מורחב, וכיון שלא מדובר באיסור ממש אלא בתקנה שתיקנו, אין לנו אלא מה שבכלל התקנה באופן מובהק.

מזל טוב ורוב נחת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מחילה אבל לעניות דעתי יש כאן מעבר להלכה היבשה גם עניין ציבורי. להתחיל להסביר לכל המוזמנים למה עושים שינוי מהנוהג הרגיל וההיתר שקיבלו על כך. אני אישית הייתי נמנע.