כשרות הרב ויא / הגעלת כלים במטבח

שאלה:

מוכרים אצלנו ירקות עלים של חברת פוזטיב עם כשרות הרב וויא. רציתי לשאול אם מוכר לרבנים? ההנחה שלי היא כיוון שהוא הרי עורר על הנושא וחיבר ספרים מקיפים בעניין אז לכאורה זה אמור להיות בסדר.
במסגרת עבודתי כמשגיח כשרות אני מוצא מדי פעם כלים שהתערבבו חלבי ובשרי. צורת ההכשרה שאמרו לי זה להרתיח מים בסיר חלבי גדול שלטענת המשגיח השני הוא מעולם לא ראה אותם מבשלים שם חלבי אלא זה משמש רק להרתיח מים שמוציאים משם בכלי חלבי. האם זה תקין? כמו”כ אני אמור להשאיר את המדבקות חלבי בשרי על הכלים בזמן ההכשרה. האם זה תקין?

תשובה:

שלם וברכה

הרב וויא הוא מומחה מספר 1 בענין זה מזה שנים רבות.

הסיר ראוי להכשרה. יש לוודא את נקיות הכלי המוכשר לפני הגעלתו, חייב להיות נקיון מוחלט. על המים לבעבע היטב בעת הכנסת הכלי המוכשר. יש לרחוץ את הכלי המוכשר במי ברז לאחר ההגעלה. לכתחילה יש לוודא שאין מדבקות ואחר כך מיד להדביק. במקרה שזה יגרום בלבול ובעיות, ניתן להשאיר כיון שזה מבחוץ.

ברכה והצלחה רבה בעבודתך עבודת הקודש.