הלנת שכר לפועל עשיר

שאלה:

שלום, שאל אותי אדם האם יש בימינו אסור הלנת שכר. הוא אמר ששמע שאין, כיוון שבדר"כ הכסף היום אינו הכרחי למאכלים וכו' אלא הרבה ממנו בא למותרות וכדו'. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

יש חיוב לשלם שכר פועלים ביום זמן התשלום, ואם מעכב את התשלום עובר באיסור של ביומו תתן שכרו ובלא תלין שכרו ועוד איסורים המפורשים בשו"ע. ואין הבדל אם הפועל הוא עני או עשיר, ולא מצאנו בפוסקים שמחלקים בדבר. ולכן גם כיום יש איסור לעכב שכר לפועל – וגם אם הפועל הוא עשיר גדול.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן שלט.