דחיית הריון בעקבות קרע בגוף

שאלה:

שלום, בלידה השלישית לאחר שהילד יצא בריא ושלם ב"ה נוצר קרע בגוף לאישה, דבר שעלול לגרום לה ליציאות שתן וכדו' מבלי יכולת כ"כ להתאפק, לא בצורה מוגזמת (יש דברים הרבה יותר גרועים) אבל אכן עלול לגרום, כך שההמלצה של הרופאים הייתה ששנה ויותר לא להיכנס להריון, כי עצם ההריון עלול להחמיר את המצב, וגם הלידה הבאה תהיה רק בקיסרי. שאלתי רב אחד והוא אמר בפשטות שרק הרופאים קובעים בדבר הזה. מהרופאים לא כ"כ היה ברור האם כדאי לדחות את ההריון הבא או שצריך לדחות, מה מידת הנזק שזה עלול לגרום וכו'. גם לאחר שנתיים שהתקשרתי לרב אחר הוא אמר לי שאפשר עדיין לדחות (הרבנים לא קיבלו שום ממצאים רפואיים, רק הסברתי להם בערך מה שהבנתי). בינתיים עברו ג' שנים, היינו לפני חצי שנה אצל רופא, לאחר שנתיים וחצי שעברו, והוא אמר שהמקום די התאחה, הוא כאילו ממליץ לדחות עוד כמה חודשים ליתר ביטחון וכו'. נראה לי שעוד כשלושה ארבעה חודשים עד חצי שנה זה היעד שלו. אלא שלאחרונה ראיתי תשובה של הרב פיינשטיין שהוא ממש מחמיר בזה ואומר שהכל חייב להיות ממה בקשר עם רב גדול, ושהוא בקושי התיר למישהו לדחות. רציתי לדעת אם נהגנו כהוגן, והאם אנחנו יכולים להמשיך לנהוג כך עוד כמה חודשים עד שהרופא יחליט שהגיע הזמן? (אני כן די מבין מהרופא שאפשר כבר עכשיו אבל ליתר ביטחון הוא מעדיף שנחכה). אציין שאשתי מבחינתה מעדיפה לחכות כמה שיותר, בגלל החששות בשל מצב גופה והטראומה מהלידה הקודמת. אגב פו"ר כבר קיימנו ב"ה. תודה.

תשובה:

אפשר לדעתי בהחלט לקבל את המלצת הרופא, אבל נשמע שזהו… אם יאמר עוד כמה חודשים "אולי שוב נדחה כמה חודשים", זה כבר לא נשמע רציני…

בריאות טובה ורוב נחת!