איך מגעילים סיר בבית?

שאלה:

שלום כבוד הרב שאלה
שאלתי שאלה לא מזמן [מחילה נמחק לי המקום של השאלה]
מה הדין אם אבא שלי בישל בסיר ירקות ממקום שהוא בלי הכשר מה הדין לגבי הסיר [שהרי לא הפרישו מעשרותת וזה טבל]
והרב ענה לי שצריך לעשות לו הגעלה
ושאלתי איך עושים הגעלה שהרי לא עושים הגעלה במקום שלנו חוץ מפסח וגם בבית אין לנו סיר מספיק גדול להכניס את הסיר הזה
והרב ענה שאפשר להרתיח מים בסיר ולדחוף משהוא בפנים שהמים יגלשו לצדדים
השאלה שלי היא האם אפשר לדחוף כל חפץ לתוך הסיר המלא במים כדי שיגלשו?
כי שמעתי פעם שבהגעלה לפסח היו נוהגים לזרוק אבן רותחת כדי שהחפץ לא יקרר את המים שהסיר וההגעלה לא תתפוס
האם זה חובה שיהיה דבר חם או שלא חייב והעיקר שהמים יגלשו לצדדים

תשובה:

לא חייב כל עוד זה לא מוריד את הביעבוע.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. טוב תודה רבה הרב
    ועוד שאלה צריך לשים סבון כשמרתיחים או שלא חובה
    ועוד שאלה אם יש מספר מכסים זהים ואני לא יודע באיזה אחד מהם השתמשו לבשל את הירקות צריך להגעיל את זה או שלא חובה?

  2. טוב תודה רבה הרב
    והרב שאלה בדיעבד אם לאחר שהכלי כבר לא נהיה בן יומו לאחר הבישול של הדבר שהוא טבל ,השתמשו בכלי לחמם מאכל מסויים יש בעיה לאכול מהדבר שחומם באותו סיר?