פונדקאות

שאלה:

שלום רב,
אם במקרה והורים יהודיים אינם יכולים להביא ילדים לעולם ונעזרים בפונדקאית גויה.
במצב כזה האם הילד יהיה יהודי? ואם לא מה ההורים צריכים לעשות? האם הם צריכים למול אותו? או שצריך לגייר את היילוד?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

במקרה כזה הילד הוא ספק יהודי משום שהפוסקים לא הכריעו או שיש מחלוקת האם האם היולדת () נחשבת לאמא או שמא בעלת הביצית שזו היהודיה. לכן עושים גיור מספק בעודו קטן/ה. מה שעושים במקרים כאלה אם זה בן, את הברית עושים כבר לשם גיור אבל המוזמנים אינם שמים לב לכך כלל. מתאמים את זה עם המוהל ועוד שניים שיהיו נוכחים בעת הברית ואף אחד לא שם לב לזה. ואח"כ בערך בגיל שנתיים מטבילים אותו בכך משלימים את הגיור מספק שלו.