להסתכל על הירח

שאלה:

שלום כבוד הרב

יש לי שאלות לגבי ירח:

1.) אומרים שאסור להנות מלראות את הלבנה האם זה נכון למה?

2.) האם בלי ירח היה חושך גמור?

3.) בקשר ל15 ימי חושך שבו בורא עולם יקח את הרשעים בזמן ביאת המשיח איך זה יקרה פשוט היה חושך רגיל רק בלי שהיה שמש או פשוט היה חושך מוחלט שנתקשה לראות משהו נעזר בפנסים?

תשובה:

אין להביט בלבנה, מקור דין זה מס' חרדים והובאו הדברים בס' מורה באצבע לחיד"א אות קפו, והטעם על פי קבלה.

במשנה ברורה סימן תכו ס"ק יג כתב: ותולה וכו' ואומר וכו' – כתב בשיורי כנה"ג דמשמע לכאורה דעד גמר כל הסדר תולה עיניו בה וכן נהוג עלמא אבל שמע משם ספר חרדים שהחמיר בזה מאד מלהסתכל בלבנה ולא התיר להסתכל בה אלא עד שסיים הברכה והמ"א בשם של"ה החמיר עוד יותר דאפילו בשעת הברכה אין לו להסתכל בה אלא רואה אותה פעם אחת כשירצה לברך ואח"כ לא יסתכל בה: