טבילת כלים לשימוש חד פעמי / כלי פלסטיק

שאלה:

בס"ד
שלום רב
1. רשת מתכת לצליה ששמים על המנגל שמיוצרת בסין, ואני רוצה להשתמש בה רק פעם אחת לצליה אחת של הבשר, אני חייבת לטבול אותה במקווה (קניתי 2, אחת לכל פעם שאעשה מנגל) ?
2. קרש חיתוך מפלסטיק שמיוצר בסין צריך טבילה מעיקר הדין?

תשובה:

1. כיון שהרשת במהותה אינה כלי חד פעמי, חובה להטבילה.

2. כלי פלסטיק אינם חייבים טבילה מן הדין, יש שהחמירו בזה אבל העיקר להלכה שפטורים.

מקורות:

על פטור כלי פלסטיק מטבילה, ראה דינים והנהגות חזון איש חלק ב’ יו”ד פ”א סכ”ג וכן דעת הגר”מ פינשטיין זצ”ל בתורה והוראה חוברת א’ עמוד 11 וציץ אליעזר ח”ז תשובה ל”ז ושו”ת יביע אומר יו”ד ח”ד סי’ ח’. ויש שכתבו שהטובל כלי פלסטיק תבוא עליו ברכה עי’ דרכ”ת סי’ ק”כ ס”ק י”ד ובשו”ת מנחת יצחק ח”ג סימן ע”ז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לגבי 1 נציין שיש דעות שגם כלי חד פעמי חייב בטבילה (אומנם ללא ברכה) וודאי שמי שרוצה להיות ירא שמיים יחשוש להטביל גם כלי חד פעמי,או לפחות ישתדל בכל מה שיוכל לקנות כלים חד פעמיים תוצרת הארץ..