לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גילוח מתחת לסנטר, יציאה מארץ ישראל, תפילין

שאלה:

שלום רב כבוד הרב!
1. בקשר לשאלה ששאלתי אתמול סליחה כבוד הרב לא הבנתי כל כך את התשובה מתחת לסנטר ומעל לגרגרת בשטח הזה מותר לגלח בתער? כמובן שנזהרים מאוד לגלח סנטימטר מתחת לסנטר.
2. אדם שמקפיד לא לצאת מארץ ישראל אותו אדם הלך לנמל יפו להפלגה מאיזה מרחק מהחוף זה נקרא שהוא יצא מארץ ישראל?
3. אדם שמתפלל תפילת שחרית את כולה בשעה 7 בבוקר ללא טלית ותפילין מסיבה כלשהי (הוא מתפלל בעבודה ואין לא שם טלית ותפילין) הוא מתעטף בטלית ומניח תפילין בשעה 3 בצהריים האם מספיק לקרוא רק את פסוק וארשתיך וקדש לי והיה כי יביאך עם התפילין ללא קריאת שמע כי הוא קרא קריאת שמע בבוקר בתפילה?
תודה רבה כבוד הרב על הכל

תשובה:

1. זה גבולי מאוד ויש להמנע.

2. בגמרא גיטין ח א מבואר שגם באיים שסמוכים לארץ יש קדושת ארץ ישראל, לא ברור לי בדיוק הגבול, אבל סמוך ליבשה זה עדיין ארץ ישראל, יש אומרים שמותחים כעין קו אוירי בין מפרץ חיפה לנקודה הדרומית וכל השקע הזה שבאמצע שמובלע בתוך הארץ הוא ארץ ישראל.

3. הוא מקיים בזה מצות תפילין, אבל חבל, למה לא לקחת את התפילין לעבודה ולעשות הכל כמנהג ישראל שמתפללים שחרית בטלית ותפילין?

בהצלחה