בגידות

שאלה:

היי מה עניינים צהריים טובים ורציתי לשאול שאלה היא טיפה מאוד מורכבת וקשה אבל זה שאלה בשביל חבר שלי ואין לו תשובה והוא רק עכשיו מתקרב לקדוש ברוך הוא והוא הולך לשיעורי תודה ואני יספר ככה יש מישהו שבגד בחברה שלו עם מישהי אחרת והתגלה הכל והיא סלחה לו בסופו של דבר והוא יודע שמי שפוגע במישהו/מישהי אין לו חלק לעולם הבא והוא באמת מצטער מעומק הלב והוא יודע שפגע בה והוא מבין הכל והוא באמת רוצה לדעת מה לעשות באמת כואב לו הלב שפגע בה אבל הם היו חברים לא הייו נשואים או משהו אבל עדיין כואב לו שפגע באדם אחר והוא לא יודע מה לעשות והתחרט והתנצל וניסה לחזור בתשובה הוא מרגיש שבורא עולם עזב אותו או שהוא כבר לא שווה כלום והילדה הזאתי שבגדת בה היא סלחה אומנם אבל הוא לא יודע מה לעשות

מה לעשות?

תשובה:

אם הוא התנצל ונסלח לו, זו הדרך, כל עוד אדם חי הוא יכול לתקן לפייס ולחזור בתשובה. וזה מצויין. אבל חובה לדעת שכחלק מהליך התשובה צריך גם להראות לבורא עולם שיש רצון לחיים יהודיים, שזה כולל שמירת נגיעה גם עם החברה, ובכלל לשאוף שאם מחליטים שטוב להם יחד ויש עתיד, אז להתחתן, ואם לא, אז אין מקום לקשר כזה שאינו מחייב. התורה אוסרת יחסים שלא במסגרת נישואין.

בשורות טובות.