אפרוח מת – צער בעלי חיים?

שאלה:

שלום יש לי 3 אפרוחים של תרנגולת בלאדי ואחד מת זה צער בעלי חיים ?אני לא ידעתי לטפל בוא הוא אצלי למעלה משבוע כבר והוא היה היום בפעילות מהבוקר ובצהריים מצאתי אותו מת זה צער בעלי חיים עובר על לא תרצח של בעלי חיים ?איך לכפר על זה ?כי עשיתי הכל ונתתי לו ויטמינים וסידן וכל מה שנחוץ לו והוא מת מה התשובה לכך <?

תשובה:

זה שהוא מת לא נחשב צער בעלי חיים, ואין איסור לא תרצח לגבי בעלי חיים… אבל כן יש להמנע מלהטריד אותם ולהפעיל אותם יותר מידי כדי לשעשע ילדים וכדומה, יש לתת להם מנוחה. להבא תזהר יותר.

בהצלחה