שובר מתנה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לענין חברה לשרותי ביטוח עסקה של שנה, נתקבל שובר מתנה.
בשלב מסויים עברתי למקום אחר ושלחו לי שובר מהחברה הקודמת. בשיחה לא הייתה התניה של זמן שהייה או כל התנייה לעניין השובר מתנה. זה היה רק בעבור שאוכל לסגור במקום את העסקה. האם נחשב גזל אם לא נישארתי שנה שלמה למרות שבשיחת מכירה לא הוזכר שום עניין של הגבלה לעניין השובר?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא היה תנאי על תקופת הביטוח מותר לך להשתמש בשובר כיון שהם נותנים לכל המבוטחים והם לא מתנים על תקופת הביטוח. הם מודעים לכך שיכולים לעזוב באמצע אלא שהם רוצים לרצות את הלקוחות שלהם.

בהצלחה.