עזרה להורה חילוני בערכאות

שאלה:

שלום, לגבי בעל תשובה עם הורה חילוני, שההורה סובל משכן מתעמר, וסביר שהשכן לא ילך לבית הדין, וגם ההורה כלל אין דרכו בבית דין רבניים ורק אצל מערכת השיפוט החילונית האם מותר לעזור לו בכך. כלומר יוצא שזה מסלול ההורה בכל מקרה, וסבלו מכופל כאשר מתמודד הוא לבד בנושא.

תשובה:

שלום וברכה, כתב בכסף הקודשים שאדם שודאי לא יגיע לבית דין מותר לתובעו מיד בערכאות. אולם אנו לא מתירים מיד לפנות לערכאות אלא אם כן מדובר בחברה גדולה שודאי לא יגיעו לבית דין. אם אתה רוצה לעזור לאביך, כדאי שתשלח לו תביעה מבית דין, ואם יסרב תוכל לעזור לאבין בהליך התביעה בבית משפט.

בהצלחה.