מי ששמע את ספירת העומר לפני שספר

שאלה:

שלום,
לא הספקתי לספור בלילה, וכשהתכוונתי לספור ביום, אמר לי החבר כמה הספירה היום, לפני שספרתי.

האם אני יכול לספור והאם עם ברכה?

תודה,
משה

תשובה:

שלום וברכה

זה שהחבר אמר לך כמה ימי הספירה אינו מונע ממך כלום כיון שאתה א יוצא ידי חובה בשמיעה זו אחר שלא היה בכוונתך לצאת בה ידי חובה והוא לא התכוון להוציאך ידי חובה. באופן כללי על הספירה ביום לא מברכים, כיון שלדעת הרבה פוסקים אין בה מצוה, זה רק מאפשר להמשיך ולספור בלילה הבא בברכה.

מקורות:

שו"ע סי' תפט סעי' ז.