להריח רוזמרין המחובר לקרקע בשבת

שאלה:

אסור לברך ברכת הריח על פרי שמחובר לעץ בשבת.
מותר לברך על הדסים המחוברים לקרקע כי אין חשש שירצה לקטוף ולאכול,כיוון שהדסים נועדו לריח ולא למאכל.
השאלה, לגבי רוזמרין,שנועד גם לריח וגם למאכל,אלא שלא נוהגים לאוכלו אלא להשתמש בו לתיבלון מאכלים.
מותר להריח בו בשבת (מחובר לקרקע)?

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שהשימוש בו מהרחוב לתיבול הוא נדיר, גם מי שקונה תבלין כזה לתיבול, לא קוטף סתם ברחוב, מחשש תולעים נקיון ובכלל, ואם אני צודק הרי שאין חשש שמא יבוא לתלוש וכיון שעיקרו לריח מותר.