כלים שהיו תחת המיטה בלילה

שאלה:

שלום רב,
אחסנתי הרבה כלים חד פעמיים מתחת למיטה יש איתם בעיה ?
יש לציין שכולם סגורים באריזות ,תודה רבה.

תשובה:

לגבי כלים, המנהג שלא לחשוש שנטמאים על ידי שינת הלילה, אלא רק לגבי מאכלים.

מקורות:

בענין זה נחלקו הדעות: בס’ מילי דחסידותא סי’ תנח כתב, שהואיל ולא מצינו שהחמירו בענין זה אלא לגבי מאכלים, ניתן להניח שרוח רעה אינה שורה על כלים ומותר להניחם תחת המיטה. אולם, בס’ מיכלא דאסוותא דף כח אות כג כתב בשם רבינו גרשום שאין להניח כלים תחת המיטה, וע”ע מה שכתבו בזה בשו”ת קנין תורה ח”ב סי’ כא, ושו”ת רבבות אפרים ח”ד. ובכל מקרה אחר שזה נעשה אין לחשוש לדעת המחמירים.